Jadłospis

 

Poniedziałek 23.01.2023   zupa pieczarkowa z makaronem, pieczywo, 

                                           

Składniki: wywar mięsno-warzywny, porcja rosołowa, żeberka, marchew, pietruszka, seler, cebula, pieczarki, por, przyprawy: sól, pieprz, przyprawy ziołowe, śmietana 12%, makaron: mąka makaronowa, masa jajowa, pieczywo: chleb dąbrowski: mąka pszenna typ 750, mąka żytnia typ 720, drożdże, sól, woda, chleb graham: mąką pszenna typ 1850 i typ 720, drożdże, sól, olej rzepakowy, mieszanka ziaren( pszenica łamana, żyto łamane)

 

ok. 393 kcal

Wtorek  24.01.2023    spaghetti bolognese,  kompot bio

 

Składniki: łopatka wieprzowa mielona, czosnek, cebula, por, sól, pieprz ziołowy i czarny, passata pomidorowa, koncentrat pomidorowy 30 %, makaron lubelski (mąka pszenna makaronowa, masa jajowa, sól, woda), masło 83%, kompot: syrop owocowy bio    

 

ok. 612  kcal

Środa 25.01.2023    ryż z truskawkami, kompot bio              

 

Składniki: ryż, mleko, truskawki, cukier, kompot: syrop owocowy bio

ok. 476 kcal

Czwartek  26.01.2023  ziemniaki, schab w sosie własnym , surówka z 

                                       marchwi i selera, kompot bio         

 

    

Składniki: ziemniaki tłuczone z masłem 83 %, schab wieprzowy, przyprawy: sól czosnkowa, czosnek, przyprawy ziołowe, sos: warzywa, mąka pszenna, śmietana 12 %, surówka: marchew, seler, przyprawy, kompot: syrop owocowy bio

ok.  570 kcal

 

Piątek  27.01.2023   zupa ziemniaczana, pieczywo

Składniki: porcja rosołowa, kości wieprzowe, włoszczyzna, ziemniaki, przyprawy ziołowe, śmietana 12 %, mąka pszenna, sól, pieprz, chleb dąbrowski: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól olej rzepakowy

ok. 397

 

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE