Jadłospis

 

Poniedziałek 29.05.2023  zupa kalafiorowo z makaronem,

                                          Pieczywo, banan                                                  

Składniki: kurczak bez skóry, żeberka, włoszczyzna, kalafior, przyprawy ziołowe, mąka makaronowa, masa jajowa, śmietana 12 %, pieczywo: mąka pszenna, mąka żytnia, banan

 ok.  587 kcal

Wtorek  30.05.2023   ziemniak, gołąbek w sosie pomidorowym, kompot      

Składniki: ziemniaki gotowane tłuczone z masłem 83%; gołąbki: mięso wieprzowe, ryż, przyprawy ziołowe, sól, pieprz, sos pomidorowy: wywar warzywny, passata pomidorowa, koncentrat pomidorowy 30%, śmietana 12%, sól, pieprz, przyprawy ziołowe, oregano, kompot: syrop malinowy

ok. 468 kcal

Środa 31.05.2023    makaron z serem, kompot, mus marchewkowy

 

Składniki: makaron: mąka makaronowa pszenna, masło 83%, tłuszcz, ser biały twaróg, cukier, mus marchewkowy: marchew, banan, jabłko

ok. 688 kcal

Czwartek  01.06.2023  kiełbaska, pieczywo, herbata z cytryną

 

Składniki: kiełbaski, pieczywo: mąka pszenna, mąka żytnia, herbata

ok. 402 kcal

Piątek 02.06.2023  ziemniaki, ryba panierowana, kapusta kiszona,  

                                  kompot       

Składniki: filet  rybny, sól, pieprz, czosnek, jajka, olej rzepakowy, mąka pszenna, bułka tarta (mąka pszenna), ziemniaki gotowane i tłuczone z masłem 83%, kapusta kiszona, szczypiorek, jabłko, cukier, kompot -syrop owocowy bio

 ok. 749 kcal