Jadłospis
Wtorek 15.10-.2024 Spaghetti bolognese, kompot
Składniki:łopatka wieprzowa mielona, czosnek, cebula,marchew, pietruszka, seler por, sól, pieprz ziołowy i czarny, passata pomidorowa, koncentrat pomidorowy 30 %, papryka słodka, mąka pszenna, makaron lubelski (mąka pszenna makaronowa, masa jajowa, sól, woda), masło 83%,
kompot: syrop owocowy bio
ok. 490 kcal
Środa 16.10.2024 Barszcz czerwony z uszkami ,
Składniki: kurczak b|sk, kości wieprzowe, żeberka,marchew, pietruszka-korzeń, seler,por,cebula, buraki czerwone,czosnek, koncentrat buraczany, pietruszka zielona , majeranek liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty i ziołowy, uszka z mięsem : mąka pszenna, masa jajowa,mięso wieprzowe , cebula ,pieprz czarny i ziołowy,
ok. 490 kcal
Czwartek 17.10.2024 Kasza ,gulasz wieprzowy, ogórek kiszony,kompot,
Składniki:kasza jęczmienna, sól, pieprz czarny, olej rzepakowy, gulasz: mięso wieprzowe, mąka pszenna,marchew, pietruszka, seler-korzeń, cebula, czosnek, śmietana 12 %, majeranek, oregano, papryka, pieprz ziołowy, bazylia, tymianek, ziele angielskie, liść laurowy ogórki kiszone ,kompot –
syrop owocowy bio,
ok. 500 kcal
Piątek 18.10.2024 Pierogi z serem, pasztecik z rybą i szpinakiem , kompot,
Składniki: mąka pszenna, jajka, ser twarogowy,sól ,olej rzepakowy,masło 83% tłuszczu,cukier, ,
pasztecik: mąka pszenna, masa jajowa, ryba, szpinak,syrop owocowy bio,
ok. 495 kcal