Jadłospis
Poniedziałek 23.01.2023 zupa pieczarkowa z makaronem, pieczywo,
Składniki: wywar mięsno-warzywny, porcja rosołowa, żeberka, marchew, pietruszka, seler, cebula, pieczarki, por, przyprawy: sól, pieprz, przyprawy ziołowe, śmietana 12%, makaron: mąka makaronowa, masa jajowa, pieczywo: chleb dąbrowski: mąka pszenna typ 750, mąka żytnia typ 720, drożdże, sól, woda, chleb graham: mąką pszenna typ 1850 i typ 720, drożdże, sól, olej rzepakowy, mieszanka ziaren( pszenica łamana, żyto łamane)
ok. 393 kcal
Wtorek 24.01.2023 spaghetti bolognese, kompot bio
Składniki: łopatka wieprzowa mielona, czosnek, cebula, por, sól, pieprz ziołowy i czarny, passata pomidorowa, koncentrat pomidorowy 30 %, makaron lubelski (mąka pszenna makaronowa, masa jajowa, sól, woda), masło 83%, kompot: syrop owocowy bio
ok. 612 kcal
Środa 25.01.2023 ryż z truskawkami, kompot bio
Składniki: ryż, mleko, truskawki, cukier, kompot: syrop owocowy bio
ok. 476 kcal
Czwartek 26.01.2023 ziemniaki, schab w sosie własnym , surówka z
marchwi i selera, kompot bio
Składniki: ziemniaki tłuczone z masłem 83 %, schab wieprzowy, przyprawy: sól czosnkowa, czosnek, przyprawy ziołowe, sos: warzywa, mąka pszenna, śmietana 12 %, surówka: marchew, seler, przyprawy, kompot: syrop owocowy bio
ok. 570 kcal
Piątek 27.01.2023 zupa ziemniaczana, pieczywo
Składniki: porcja rosołowa, kości wieprzowe, włoszczyzna, ziemniaki, przyprawy ziołowe, śmietana 12 %, mąka pszenna, sól, pieprz, chleb dąbrowski: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól olej rzepakowy
ok. 397
ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE