Jadłospis
Poniedziałek 29.05.2023 zupa kalafiorowo z makaronem,
Pieczywo, banan
Składniki: kurczak bez skóry, żeberka, włoszczyzna, kalafior, przyprawy ziołowe, mąka makaronowa, masa jajowa, śmietana 12 %, pieczywo: mąka pszenna, mąka żytnia, banan
ok. 587 kcal
Wtorek 30.05.2023 ziemniak, gołąbek w sosie pomidorowym, kompot
Składniki: ziemniaki gotowane tłuczone z masłem 83%; gołąbki: mięso wieprzowe, ryż, przyprawy ziołowe, sól, pieprz, sos pomidorowy: wywar warzywny, passata pomidorowa, koncentrat pomidorowy 30%, śmietana 12%, sól, pieprz, przyprawy ziołowe, oregano, kompot: syrop malinowy
ok. 468 kcal
Środa 31.05.2023 makaron z serem, kompot, mus marchewkowy
Składniki: makaron: mąka makaronowa pszenna, masło 83%, tłuszcz, ser biały twaróg, cukier, mus marchewkowy: marchew, banan, jabłko
ok. 688 kcal
Czwartek 01.06.2023 kiełbaska, pieczywo, herbata z cytryną
Składniki: kiełbaski, pieczywo: mąka pszenna, mąka żytnia, herbata
ok. 402 kcal
Piątek 02.06.2023 ziemniaki, ryba panierowana, kapusta kiszona,
kompot
Składniki: filet rybny, sól, pieprz, czosnek, jajka, olej rzepakowy, mąka pszenna, bułka tarta (mąka pszenna), ziemniaki gotowane i tłuczone z masłem 83%, kapusta kiszona, szczypiorek, jabłko, cukier, kompot -syrop owocowy bio
ok. 749 kcal